Участие в ученическото състезание на тема "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", на което нашите възпитаници взеха 3-то място. Браво!!!

 

Петокласници от „Елин Пелин” с международни отличия по математика

 
 
 

Всички участници получиха грамоти, а призьорите на второ и трето място – медали

Със сребърен и бронзов медал от международния турнир „Математика без граници” се сдобиха петокласнички от ОУ „Елин Пелин”. Мира Христева и Емилия Моллова заеха призовите места в първия етап от престижното състезание, в което участват ученици от 23 държави. Тестовете за всяка възрастова група се съставят от международен екип специалисти и се решават онлайн в реално време. Ако натрупат достатъчен брой точки на зимния и пролетния кръг, двете момичета ще премерят сили на финалите през лятото в Несебър.

Директорът на училището Таня Вангелова връчи медалите на Мира и Еми, а всички останали участници в състезанието получиха грамоти.

С току-що спечелени статуетки, но от открит турнир и за купа България, се похвалиха също Иван Иванов и Сияна Хаджиева, заели второ и трето място в категория 13С. Петокласниците, които седят на един чин, са двойка от шест години и се стягат за национални първенства в Стара Загора и Банско.

Гордост за училището са и лекоатлетите Надежда Враджева и Гени Семковски, които се похвалиха с медали от национални състезания.

 

Творилница в ОУ „Елин Пелин“ привлече десетки бъдещи първолаци

Творилница под мото „Есента откри изложба” организира Основно училище Елин Пелин за малчуганите от подготвителните групи от детските градини в район „Западен“. Оригиналната идея на преподавателите е да покажат на бъдещите първокласници, че в училище е хубаво и весело и да събудят интереса им към ученето, което им предстои през следващите 12 години от живота им. Идеята за детската творилница се ражда спонтанно, търсейки начини училището да бъде различно и да презентира себе си по един различен начин пред бъдещите първокласници и техните родители. И така идеята се превръща в традиция за основно училище „Елин Пелин”. Татяна Вангелова, директор на ОУ „Елин Пелин”: „Като първа стъпка към адаптация към училищната среда да дойдат да видят какво се случва в училището, да усетят атмосферата и да съчетаем природните науки математиката и да покажем и да покажем себе си в една по различна светлина“. Учителите заедно със своите пораснали възпитаници показваха на бъдещите зайчета колко интересни неща могат да се правят в извънкласните дейности, използвайки природни материали и модерни дигитални технологии. Йовка Танчовска, начален учител: „В нашата стая децата изработват различни животни, някои от които са защитени. Искаме да възпитаме любов към природата и да събудим в тях желание да учат по нататък за природата и опазването на околната среда“. Анна, 6 години: „Изрязвах, после каката ми помогна да прегъвам и си направих коте“. Малчуганите твориха с по-големите в 8 различни направления. Имаше интерактивни уроци по математика, природни науки и предствяне на таланти в изобразителното изкуство, музиката и спорта.

Spellingbee

 
На 10 март стартира Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Официалното откриване на кампанията бе направено в 5 училища в София, Пловдив, Велико Търново, Русе и Благоевград. В нашето училище се проведе І-я кръг на които победител стана Мартин Колев от 5а клас, негов подгласник е Васил Пиларски от 7б клас.
ЧЕСТИТО!!!

МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "ПРОЛЕТ-2014" 

Учениците от 4 клас взеха участие в математическо състезание "Пролет-2014", на което оспорвано се бориха за приза. Ето и класирането им:

1 място: Емилия Моллова

2 място: Илия Банов

2 място: Никита Койнов

3 място: Елена Гьорева

 

Апел:

Скъпи приятели, ние учениците от 5”а” клас на ОУ”Елин Пелин”, гр.Пловдив Ви призоваваме да бъдем добри! Да се усмихваме по-често! Нека разтворим сърцата си за обичта, доброто и красотата! Нека бъдем приятели!

 Да направим така, че агресията, грубостта и тормоза  да не пречат на нашите взаимоотношения!

 Нека да няма нови жертви!  Вие също може би сте обект на тормоз, насилник или свидетел! Одобрявате ли го? Ние – НЕ! Нека тези, които тормозят, да се замислят поне веднъж! Нека всички, които са само наблюдатели, да спрат тормоза! Нека кажем заедно: „НЕ на тормоза в училище и НЕ само за днес! Ако сме добри за всички ни ще е по-лесно. Замислете се! “

 

За още информация: https://news.plovdiv24.bg/481213.html

Малчуганите от ОУ "Елин Пелин" майсториха предмети от екоматериали

Основно училище "Елин Пелин" отваря творителница за децата. Това ще стане днес, 12 ноември, от 16.00 часа. Под мотото "Въображението ражда таланти" учениците от училището ще помагат на децата от детските градини в район "Западен" да измайсторят интересни предмети с екоматериали. Батковците и каките от прогимназиалния курс са подготвили за малчуганите интерактивни уроци по английски език.

Директорът на училището Татяна Вангелова съобщи, че творителницата има за цел всяко дете да получи възможност за изява в областта на изобразителното изкуство,спорта и музиката. Тя допълни, че децата ще изработят сами или с помощта на по-големите ученици рисунки, апликации, модели и друго, което ще може да получат за спомен.

Детският празник, в какъвто неминуемо ще се превърне творителницата, ще бъде посетен и от родителите на децата, които са в подготвителни групи в районните забавачки. Те ще се запознаят с възможностите на училището, преподавателския колектив и извънкласните дейности, защото само след няколко месеца именно техните деца ще бъдат тези, които за първи път ще прекрачат прага на училището. 

 

За още информация: https://news.plovdiv24.bg/463890.html#ixzz2uXNVwNSY